Plant Citroën een C3 VTR?

citroen-c3-vtr-render-2016_01

Moeten we Xavier Peugeot geloven, head of product planning bij Citroën, dan zal het Franse merk een gepeperde variant van de C3 lancering. Mag de VTR-benaming terug vanonder het stof komen, Citroën?

Met het vertrek van de DS3 Performance richting het DS-merk blijft Citroën achter zonder enig sportief model in het gamma. Tijden die ooit anders waren. Al is er goed nieuws op komst, want bij de voorstelling van de nieuwe guitig gestileerde C3 liet Head of product Planning Xavier Peugeot - ja, we zien ook de lol van zijn naam in - vallen dat sneller gerief wordt overwogen.

Een logische stap, gezien ongeveer elke B-segmenter (van Ford Fiesta tot Opel Corsa) wel een sportievere variant heeft. Onder welke naam die opgepepte C3 zal opereren is nog niet bekend. Al hopen we nu al op de VTR-benaming. Het blok? Droom van de 1.6 THP viercilinder benzine met zo'n 160 pk, verwacht eerder de 1.2 Puretech driecilinder met 130 pk. Waardoor zo'n C3 VTR wel eens eerder zijn pijlen kan richten op de Suzuki Swift Sport.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws