Lotus werkt aan elektrische hypercar met codenaam Omega

Lotus hypercar Omega gerucht

Nu Geely, het moederbedrijf van onder andere Volvo, Lynk&Co en Polestar, aan de touwtjes trekt bij Lotus is het duidelijk waar het de Britse sportwagenfabrikant naar toe wil sturen. Weg van de lichtgewicht sportwagens, hop naar de exuberant dure hypercars. Met een dik 2 miljoen euro kostende elektrische hypercar in de maak.

Volgens Britse media werkt Lotus in het grootste geheim aan een een elektrische hypercar die moet gaan wedijveren met rakkers zoals de Bugatti Chiron, Koenigsegg Regera en de Rimac Concept One. Volgens dezelfde geruchten heeft het project alvast "Omega" en moet de hypercar hét technologisch visitekaartje worden van Geely. Zegt Geely je niet meteen iets, de Chinese reus heeft de touwtjes in handen bij Volvo, Polestar, Lynk&Co, Proton en voorziet Londen van de nieuwe generatie taxi's via haar Londen EV Company. Je mag Geely gerust zien als concern dat buiten de lijntjes durft kleuren.

Maar Colin Chapman dan?

Lotus verwierf naam en faam door het bouwen van lichtgewicht sportwagens die rijplezier op het hoogste schavot plaatsten. Een filosofie van bezieler Colin Chapman die het merk trouwens meermaals richting bankroet dreef. Geely wil dus blijkbaar af van die strategie en volop de kaart trekken van de hypercar. Want eerlijk is eerlijk, met 500 exemplaren van de +1.000 pk sterke hypercar die het merk aan +2 miljoen euro per stuk kan verkopen verdient Lotus in één klap meer dan het de laatste decennia heeft gedaan.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het Britse bedrijf grote plannen uit de doeken doet - of dat die geruchten er zijn - alleen zit er deze keer de nodige kracht achter. Kijk maar naar hoe Geely eerder Volvo terug op de rails wist te zetten en nu met Polestar en Lynk&Co de markt probeert te pionieren met de auto als een dienst. Een bedrijf met een visie, hopelijk ook voor Lotus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws