Gerucht: Toyota Yaris GR-4 doet het met 4WD & 3-cilinder

Toyota Yaris GR-4 info

Een Japans automagazine zegt te weten wat Toyota aan het bekokstoven is met haar nieuwe Yaris. Zo werken de Japanners aan een WRC-versie met vierwielaandrijving en viercilinder én aan een straatversie met vierwielaandrijving en driecilinder. Golf R meets Fiesta ST...

Dit weekend zou Toyota normaal gezien de Yaris GR-4 wereldkundig maken tijdens de rally van Australië. Die rally gaat echter niet door wegens extreme bosbranden, waardoor ook Toyota de doos terug toe mag doen voor de GR-4 tot een latere datum. Een Japanse magazine zegt alvast meer info te hebben over de sportieve Yaris.

4WD!

Zo zal Toyota uiteraard met een WRC-versie op de proppen komen. De huidige rallyversie die Toyota inzet in het wereldkampioenschap rally is nog gebaseerd op de uitgaande Yaris. De nieuwe zal zoals de regelgeving verplicht uitpakken met vierwielaandrijving en een viercilinder turbobenzine.

Tot daar geen verrassende wendingen. Die komen er wel als het magazine praat over de straatvariant. Die zou volgens de info eveneens gebruik maken van de vierwielaandrijving maar de viercilinder inwisselen voor een driecilinder turbobenzine. Een combinatie die we tot nog toe nergens gezien hebben. Zo zijn er grotere hothatches met vierwielaandrijving (VW Golf R, BMW M135i) en rechtstreekse concurrenten met een driecilinder (Ford Fiesta ST) maar een mix van beiden, dat zou uniek zijn in het segment.

GR of GR-4?

Motor Magazine zegt ook al een lanceringsdatum te weten. Want nog midden 2020 moet deze hete Yaris in productie gaan. Volgens de Japanse media plant Toyota maandelijks zo'n 1.000 stuks te gaan bouwen. Wanneer de Europese versie ten tonele verschijnt is nog niet duidelijk. Net zoals er nog onduidelijkheid bestaat over de naam. De GR Yaris lijkt logisch, naar analogie met de GR Supra, al lijkt de Japanse info wel degelijk te spreken over Yaris GR-4.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin E 10:59
afbeelding van Kevin E

Hier lig ik al maanden wakker van. Toyota zal hier iets heel bijzonder gaan brengen wat we meer dan een decennium niet meer hebben gezien. Mijn pen ligt al klaar om te tekenen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws