Scoop: Suzuki Swift Sport wordt mild hybrid!

Suzuki Swift Sport 48v

Klop je momenteel bij Suzuki aan voor een Swift Sport, dan kan je enkel nog exemplaar uit stock krijgen. Daar zit een goede reden achter, want in februari 2020 verschijnt een aangepaste versie met mild hybrid-systeem van 48 volt. Waardoor de Swift Sport geëlektrificeerd wordt.

Suzuki komt volgend jaar met een geëlektrificeerde versie van de Swift Sport. Dat vernamen we uit goede bron. Geen volbloed hybride, wel een versie die gebruik maakt van een 48 volt boordnetwerk. Dat systeem met compacte elektromotor zal sparren met de huidige 1.4 turbobenzine van 140 pk en 230 Nm.

Koppelboost(je)

Verwacht daardoor geen extreme prestatiesboost, wel zal de Swift Sport net iets pittiger vanuit stilstand kunnen vertrekken door het extra koppel van de elektromotor. Daarenboven zal dit systeem ook een impact hebben op de CO2-uitstoot en het normverbruik. Cijfers die vanaf 2020 belangrijker dan ooit zullen worden.

De Swift Sport met 48 volt is trouwens niet de enige nieuwigheid. Dezelfde 1.4 Boosterjet 48v komt ook naar de Vitara S, de reguliere Vitara, S-Cross en Ignis gaan ook aan de 12 volt mild hybrid. Daarenboven plot Suzuki volgend jaar twee nieuwe modellen die gebaseerd zijn op de Toyota Corolla TS Hybrid en de RAV4 Hybrid. Waardoor het Japanse merk volgend jaar sterk inzet op elektrificatie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws