Golf GTI bevestigd voor salon van Genève

VW Golf 8 GTI 2020 Geneva

Volkswagen bevestigt dat het de Golf GTI meeneemt naar het salon van Genève in maart. Dat schrijft Autocar. Voor het einde van dit jaar wil VW vier sportieve varianten van de Golf 8 op de markt hebben.

In tegenstelling tot wat eerder vermoed werd, zal deze nieuwe generatie van de Golf GTI geen milde hybride worden. Oorspronkelijk zou de GTI een kleine elektromotor en 48-voltcircuit krijgen, die onder meer het koppel onderin de toeren een boost moest geven. Die beslissing werd teruggedraaid, weet Autocar.

De basis van die milde hybride aandrijflijn werd wel behouden, en dat is een oude bekende: de EA888-viercilinder uit de vorige GTI. In eerste instantie komt die er als versie met 250 pk, maar er staat opnieuw ook een versie met 290 pk op de agenda.

Precieze stuurder

Visueel mogen we opnieuw een dubbele uitlaat verwachten, rode remklauwen, grotere luchtinlaten en een al bij al subtiele bodykit. De ingenieurs zouden dan weer specifieke aandacht hebben besteed aan de stuurinrichting, om deze Golf GTI preciezer te laten sturen dan zijn voorganger.

Vier op een rij

De Golf GTI zou tegelijk met de GTD worden onthuld op het salon van Genève in maart. Die laatste zou wel een milde hybride worden. De GTE, de 245 pk sterke plug-inhybride, werd tegelijk met de Golf 8 gelanceerd. De topversie R wordt dan weer verwacht tegen het Goodwood Festival of Speed deze zomer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws