Is dit nieuw logo van Nissan?

Nissan Logo new 2020

Het Japanse Nissan heeft op zowat elk continent patenttekeningen ingediend met daarop een aangepast logo. Waardoor je hier, hoogstwaarschijnlijk, naar het nieuwe merklogo van Nissan kijkt. Het lijkt wel een trend te gaan worden bij de automerken.

Er is de voorbij vijf jaar al lustig met nieuwe logo's gezwierd in autoland. Zo halen we uit ons hoofd het nieuwe logo voor MINI en Alfa Romeo in 2015, het kersverse exemplaar van Volkswagen en het recent aangepaste logo van BMW. Nu lijkt het er op dat ook Nissan dra zal volgen.

Vorig jaar al gespot

Er zijn namelijk op verschillende continenten patenttekeningen opgedoken van een aangepast Nissan-logo. Dat logo lijkt de huidige trend van simplificatie te volgen waarbij het aantal lijnen tot de essentie wordt gebracht. Geen streep meer waarop de naam prijkt dus, wel een cirkel die een "hint van streep" geeft. Ja, we zouden zo bij de marketing kunnen gaan werken.

Nissan Logo new 2020

Voor échte Nissan-fans is dit nieuws trouwens waarschijnlijk niet nieuw, want vorig jaar toonde het merk de Ariya Concept die het logo al op z'n snuit had prijken. Waardoor je meteen al een idee hebt hoe dit er uit moet zien in een grille. Tenslotte laten we ook nog even weten dat Nissan ook een nieuwe vorm voor haar Z-logo indiende op de patentbureaus. Waardoor we - hopelijk - binnenkort een nagelnieuwe "Z" op ons bord krijgen die de stokoude 370Z moet gaan vervangen.

Nissan Logo new 2020

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws