Zet Volkswagen nu ook Lamborghini in de etalage?

Lamborghini beurs Volkswagen

Nadat eerder al plannen lekten om luxemerk Bugatti te betrekken in een deal met het Kroatische Rimac, zou de Volkswagen-groep nu ook de banden met sportwagenmerk Lamborghini losser willen aanhalen. Dat meldt persbureau Reuters.

Huidig Volkswagen-topman Herbert Diess is volop bezig om de Volkswagen-groep om te vormen voor het elektrische tijdperk, een investering die bergen geld kost en nog ettelijke jaren tijd in beslag zal nemen. Voor volumemerken als Volkswagen, Audi, Seat en Skoda is dat geen probleem, en ook Bentley en Porsche lijken mee op de trein te kunnen springen.

Voor luxemerken met kleine volumes, zoals Lamborghini en Bugatti, is dat moeilijker. Zij brengen te weinig op om de torenhoge investering in hun elektrische transformatie te verantwoorden, vindt Diess. Hij kijkt daarom naar andere opties. Eerder leek Bugatti al betrokken te worden in een aandelenruiloperatie met het Kroatische Rimac, dat gespecialiseerd is in elektrische aandrijflijnen.

Voor Lamborghini lijken de opties voorlopig nog open te liggen, aldus persbureau Reuters. Op dit moment lijkt Volkswagen het Italiaanse Audi-dochtermerk vooral meer op eigen benen te willen laten staan en te willen voorbereiden op een beursgang. Wolfsburg zou alsnog een deel van het merk in eigen handen willen houden. Een dergelijke beursgang kan twee kanten opgaan: voor Ferrari pakte dat in 2016 bijzonder gunstig uit; voor Aston Martin bleek de beursgang in 2018 geen onverdeeld succes.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws