Gerucht: Volkswagen gaat Bugatti aan Rimac verkopen

Bugatti Rimac

Britse media zegt te weten dat de Volkswagen Group prestigemerk Bugatti gaat verkopen aan het Kroatische Rimac. In ruil zal VW een serieus deel van de aandelen van Rimac in handen krijgen.

Momenteel is er nog niets bevestigd maar het Britse Car Magazine zegt te weten zijn gekomen dat de Volkswagen Group en Rimac een deal hebben gesloten met Bugatti in de hoofdrol. Het Kroatische bedrijf dat hoge ogen gooit dankzij haar indrukwekkende elektrische aandrijflijnen zou Bugatti overkopen van de VW Group. In die deal zou er ook met aandelen worden gegooid. Waardoor de Volkswagen Group een groot belang krijgt in het Kroatische bedrijf. Momenteel heeft Porsche - dochterbedrijf van VW - al 15% van Rimac in handen.

Rimac Chiron EV

Anders gezegd; is het gerucht waar, dan wordt Rimac een stiefkind van VW en krijgt het Bugatti in die beslissing. Daardoor zou de volgende Bugatti die we ooit te zien krijgen 100% elektrisch zijn. Volkswagen kan dan weer op de knowhow van Rimac teren voor het optimaliseren van haar elektrische aandrijflijnen. In tijden van zware CO2-doelstellingen een handige kaart achter de hand.

Het nieuws - hoewel nu nog een gerucht - komt trouwens niet als een donderslag bij heldere hemel. In de nasleep van dieselgate en de zware crisis waar nu door varen was het al langer een publiek geheim dat de Volkswagen Group enkele merken in de vitrine heeft staan. Denk dan aan Lamborghini, Bugatti, Ducati, Bentley en ItalDesign. De excessen, zeg maar. Al gonst er ook een gerucht dat Volkswagen gerust afstand wil nemen van Seat, omdat die zich steeds moeilijker in het rijtje van Skoda, Volkswagen en Audi weet te plaatsen.

Op dit moment communiceert Bugatti niet over het gerucht.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws