Chiptekort haalt touchscreen weg uit Amerikaanse BMW’s

BMW X3 M iDrive scherm

In de VS zouden heel wat klanten van BMW het even moeten stellen zonder scherm met touch-functionaliteit. Die maatregel neemt de fabrikant naar verluidt om te compenseren voor een tekort aan halfgeleiders, een probleem dat momenteel een groot deel van de auto-industrie lam legt.

Ben je al die aanraakschermen en haptische functies stilaan beu? Dan is het nu misschien wel het ideale moment om een BMW te bestellen in de Verenigde Staten. Daar wordt volgens een bericht op BMW-forum Bimmerfest de touch-functie uit het scherm van een deel van het gamma verwijderd.

Winkelkrediet

Door terug te keren naar het ouderwetse niet-aanraakscherm zou BMW heel wat microchips willen besparen en zo zijn autoproductie op peil willen houden. De fabriek gaat voor de duidelijkheid wel nog een scherm monteren, alleen zal de Amerikaanse klant dit niet meer rechtstreeks op het display kunnen bedienen. Het infotainmentsysteem kan natuurlijk wel nog via de sneltoetsen of de draaiknop in de middenconsole bediend worden, en die laatste bevat tegenwoordig trouwens ook een oppervlakje dat met touch-functionaliteit werkt.

BMW X3 M iDrive knop

De aanpassing betreft elke nieuwe 3-Reeks, 4-Reeks, Z4, X5, X6 en X7 die voor de Amerikaanse markt bestemd is. In de plaats van de aanraakfunctie krijgen de klanten een soort tegoedbon van $500 die ze kunnen uitgeven aan andere opties voor hun BMW. Voorlopig werd er nog geen dergelijke beperking gecommuniceerd voor de BMW-modellen buiten de VS.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws