Konijn uit de hoed: "Tesla's gigafabriek Berlijn krijgt goedkeuring"

Tesla gigafactory Berlin

Hoewel er vrijdag nog een zitting plaatsvindt tegen de opening van Tesla's Gigafabriek nabij Berlijn, laten Duitse media nu weten dat deelstaat Brandenburg op diezelfde dag haar goedkeuring zal geven voor de opening van de fabriek. Goed nieuws voor Tesla dus.

Momenteel heeft Tesla 5 zogenaamde Gigafactories op onze wereldbol. Drie in de VS (waarvan één in aanbouw), één in China en ééntje in Europa. Die Europese Gigafactory in Duitsland heeft al voor de nodige kopzorgen gezorgd bij het Amerikaanse merk. Want hoewel de verf er al zo goed als droog is, had Tesla officieel nog geen goedkeuring gekregen om auto's te gaan bouwen. Die zou er nu toch komen. Waardoor de fabriek snel operationeel kan zijn.

Dan toch

Onverwachts, dit nieuws dat ons via Duitse krant Handelsblatt bereikt. Want vorige week nog werd duidelijk dat er een nieuwe rechtszaak was opgetrokken rond de fabriek. Milieuorganisaties vreesden namelijk voor het waterpeil in de omgeving eenmaal de fabriek operationeel zou zijn. Morgen, vrijdag, zou daarvoor de eerste zitting in de rechtbank plaats vinden.

Het is dan ook straf dat diezelfde dag de minister president van Brandenburg Dietmar Woike een persconferentie zal geven om de goedkeuring van de fabriek aan te kondigen. Blijkt de info correct, dan kan Tesla snel starten met het bouwen van modellen in Europa. Dat kan wel eens interessant gaan worden voor de Europese markt. Niet in het minst omdat de gigafabriek op termijn maar liefst 500.000 auto's per jaar kan gaan bouwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws