Volgende Alfa Romeo Giulia blijft sedan, maar wordt wel elektrisch

Alfa Romeo Giulia 2022

Sedanfans, verheugt u. De topman van Alfa Romeo heeft namelijk een tipje van de sluier gelicht over de toekomst van de Giulia, en dat model blijft als vanouds laag bij de grond. Zij die echter hoopten nog steeds een symfonische V6 in zijn vooronder te vinden, zijn er wel aan voor de moeite.

Het is inmiddels geen geheim meer: Alfa Romeo kijkt tegen een kleine revolutie aan. Momenteel hebben de Italianen met hun Giulia en Stelvio namelijk maar twee modellen in de aanbieding. Daar komt al snel verandering in, want binnenkort komt de Tonale in de showrooms te staan en die wordt in de komende jaren gevolgd door nog twee SUV’s. Maar hoe zit het dan met de lagere modellen, horen we je denken… Alfa’s CEO biedt het antwoord.

Sedan tussen de SUV’s

In een interview met Automotive News Europe heeft Jean-Philippe Imparato, baas van Alfa Romeo sinds de opname in het Stellantis-concern, wat broodkruimels laten vallen die in de richting van de toekomst van de Giulia wijzen. Het model krijgt wel eerst nog een facelift, en dat wordt meteen de laatste keer dat er verbrandingsmotoren in de Giulia te krijgen zijn. Daarna neemt een gloednieuwe generatie de fakkel over, en als we Imparato mogen geloven houdt die wel vast aan de traditionele sedanvorm maar wordt die uitsluitend verkrijgbaar met zuiver elektrische aandrijflijnen.

Alfa Romeo Tonale 2022

Dat is ergens ook niet verwonderlijk, want Alfa Romeo wil ten laatste tegen 2027 overstappen op een volledig uitstootloos gamma. Alle nieuwe modellen die bij de constructeur op de planning staan worden dus ontwikkeld met een elektrische aandrijflijn in het achterhoofd — alleen over zo’n ‘e-Tonale’ heerst nog onduidelijkheid. In de komende jaren hebben we zo al weet van een compacte SUV die vermoedelijk ‘Brennero’ gaat heten, en een grotere hoogpotige die zich nog boven de Stelvio moet positioneren. Daar komt de elektrische Giulia dus op termijn ook naast te staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws