Jaguar C-X75 komt er niet

Jaguar C-X75 komt er niet

Het lijkt er op dat ik dezer dagen telkens het slechte nieuws breng. Bij Jaguar hebben ze beslist om de C-X75 niet in productie te brengen. De reden? Je raadt het al, het economisch slechte klimaat.

Een supercar van dit kaliber zou nochtans kunnen aanslaan, denken ze bij Jaguar. Toch vinden ze het verkeerd in een periode van economische malaise een wagen van rond de 1 miljoen euro te gaan aanbieden.

De C-X75 was een concept car die Jaguar toonde op het salon van Parijs in 2010. Hij werd aangedreven door vier elektromotoren; eentje voor elk wiel. Die werden aangevuld met een straalmotor. Dat zorgde voor een vermogen van 890 pk. Jaguar heeft op dit moment nog vijf prototypes in ontwikkeling. Die ontwikkeling wordt afgerond in mei 2013, waarna drie wagens worden geveild. Eentje mag naar het museum en nog eentje wordt door Jaguar beheerd voor rij-demonstraties. De ontwikkeling van de C-X75 was niet voor niets, want Adrian Hallmark, Global brand director bij Jaguar, stelt dat 60 procent van de ontwikkelde technologieën zal overvloeien naar toekomstige modellen.

Jaguar C-X75 komt er niet

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws