Officieel: Nu ook een Jaguar XJR

Jaguar XJR

Een klassieker in wording, de huidige XJ. En hoewel de Supersport-versie van de XJ al goed was voor 510 pk, kan je nu opteren voor 550 pk in deze XJR.

Onder de kap vinden we uiteraard het 5.0 liter V8 blok met zoals net gezegd 550 pk. Daarmee moet de XJ nog scherper uit de hoek komen en de concurrentie aangaan met de snelle saloons uit het Duitse rijk. De R staat voor een strakkere ophanging, grotere remmen en betere sturing. Die elementen werden naar goede gewoonte ontwikkeld en getest op de Nürburgring waar Jaguar een testcentrum heeft.

We krijgen voorlopig enkel foto's van de voorzijde te zien, jammer, want we zijn benieuwd of er een klein spoilertje te vinden is op de XJR, zoals we die bij de XFR en XKR reeds opmerkten.

Officieel wordt de XJR voorgesteld op 27 maart op de autoshow in New York. Vanaf dat moment zullen we ook alle officiële cijfers kennen.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 16:52
afbeelding van Yvesw

Te "pimp my ride" voor een Jag... Ik bedoel, kijk naar de opgeplakte zijschort! Specs zijn meer dan in orde, de looks zijn een beetje ordinair...

Techno Patat 17:02
afbeelding van Techno Patat

Met de auto vind ik niets mis, met de foto des te meer! Die voorste band is precies als slick geshopt? En alles zo grijs is sowieso niets voor mij, sinister mag, maar er moeten enkele kleurrijke accenten inzitten dan!

En als ik dan toch een puntje moet neerzetten, die chromen luchtinlaten in de bumper langs voor. Spuit die gewoon mee, verder ziet het er niet slecht uit! Mercedes zal hun beste S63 mogen voorzetten...

Carlos 20:17
afbeelding van Carlos

Ik ben fan :D Al ben ik meer voor de XF dan XJ te vinden.

Wim 15:28
afbeelding van Wim

@patat: dat chroom moet voor mij ook niet, en matte velgen ook niet echt, met zo'n auto's moet je oppassen, ze worden snel ordinair(veel geld, weinig smaak) :) Want de XJ is op zich een heel mooie verschijning, de 5.0 was echt al een beest !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws