Renault en Bolloré gaan samenwerken

bluecub1

Renault en Bolloré maakten vandaag hun samenwerking op industrieel niveau bekend. Dat wil concreet zeggen dat Renault de elektrische voertuigen van Bluecar in elkaar zal vijzen vanaf de tweede helft van 2015.

Voorheen produceerde Bolloré de Bluecar enkel in Italië. Vanaf de tweede helft van 2015 zal die productie worden overgenomen door de Renault-faciliteiten in Dieppe. Daar bouwen ze vooral kleine reeksen van modellen, op dit moment zetten de arbeiders daar de Clio R.S. in elkaar.

Vanwege de groeiende vraag naar elektrische wagens in autodeelprojecten besloot Bolloré om voor de productie ervan samen te werken met Renault. De samenwerking gaat echter verder, wie vanaf het najaar van 2014 in Bordeaux of Lyon een elektrisch voertuig huurt via autodelen, kan daar ook kiezen voor een Renault Twizy. De Bluecars zijn al langer een vertrouwd gezicht in Franse steden. Ze zijn ontworpen door Pininfarina en daarbij werd rekening gehouden met de wendbaarheid in de steden en de duurzaamheid van de onderdelen.

Bolloré heeft Renault ook gevraagd om de nood aan een kleiner voertuig te onderzoeken. Het gaat om een model met drie zitplaatsen dat door een lithium-metaal-polymeer accu (20 kWh) wordt gevoed.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws