Officieel: Mercedes-AMG C 63 (W205) en C 63 S rollen met hun spierballen

mercedes-c63_amg-w205-2014_17

Mercedes gooit de C-Klasse in zijn AMG-heerlijkheid de wereld in. En om nog wat meer deining te veroorzaken doen ze dat als berline en Estate tegelijk. Om het helemaal af te maken doen ze er nog de C 63 S bovenop.

Mercedes-AMG permiteert zich nog altijd om een V8 twinturbo onder de motorkap te zwieren, al heeft deze tegenwoordig nog vier liter longinhoud. Die stellen ze zo af dat hij 476 pk en 650 Nm afgeeft, al kan dat vermogen stijgen tot 510 pk en 700 Nm in de S-versie. Daarmee haalt de C 63 cijfers die we van het hogere segment gewend zijn, niet eens zolang geleden zat de M5 van concurrent BMW nog maar aan dat aantal paarden. Het nummertje met de S-versies deed Mercedes eerder overigens al op de AMG-versie van de E-Klasse. De 510 pk uit de nieuwe C 63 S zijn trouwens geen record voor de Mercedes C-Klasse, de Black Series van het vorige model deed met 517 pk nog ietsje beter.

mercedes-c63_amg-w205-2014

alpha-mannetje

De C 63 kan enkel gekoppeld worden aan een zeventraps Speedshift automaat. Mercedes biedt overigens ook een sportuitlaat in optie, waarbij je met een druk op de knop kan kiezen tussen "Comfort" en "Sport +" of "Race", die laatste zet alle kleppen open en laat je AMG brullen als een leeuw in een rioolbuis.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Carlos 11:28
afbeelding van Carlos

Ik denk volgend jaar nog eens langs te gaan voor een AMG dagje.

Pieter A. 11:42
afbeelding van Pieter A.

Ideaal. En je verhaal kon op een pak aandacht rekenen, je artikels die we destijds publiceerden, werden alles samen 10.000 keer gelezen!

Carlos 12:21
afbeelding van Carlos

Haha, leuk om te horen ^^. Was ook een leuk tripje dat ZEKER voor herhaling vatbaar is :-p.

Techno Patat 13:18
afbeelding van Techno Patat

Ziet er machtig uit, heeft wel veel weg van de E63 maar dat zullen we maar als een compliment beschouwen! Ik blijf mezelf ondertussen wel wijsmaken dat ik een 6.2 wil hebben :P! Vooral dat interieur is echt fantastisch, al zal je wel met je vingers van het carbon moeten blijven ;-)!

De S heeft visueel wel nog niet veel meerwaarde over een 'gewone', nu maar hopen dat het rijtechnisch wel degelijk veel uitmaakt!

Eenneuh: geen AWD toch hé op de S?

Kevin300 14:30
afbeelding van Kevin300

Lekker , echt lekker !!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws