Ford F-150 Raptor doet het met GT-kracht [2015]

ford-f150-raptor-2015_01

Een gigantische pick-up ombouwen tot een racemonster, laat dat maar aan de Amerikanen over. Ford heeft vandaag haar laatste iteratie van de F-150 Raptor voorgesteld. Die weegt minder dan ooit en doet het met de krachtbron van de nieuwe GT.

Het is de meest overdreven pick-up op aarde die eigenlijk niets heeft te zoeken in België. Toch belanden er wel wat exemplaren van de Raptor in ons straatbeeld via grijze import. Het is dus ook maar een kwestie van tijd voor we de nieuwste hier ook eens zullen tegenkomen. We begrijpen zelfs waarom je er eentje zou laten overkomen.

Zo weet hij tegenover zijn voorganger maar liefst 227 kg van zich af te schudden en meer kracht op te wekken. Kracht die niet meer van een 6.2-liter V8 komt, wel van de 3.5-liter V6 die ook in de GT zal liggen. Hoe sterk de cavalerie onder de kap is geeft Ford nog niet mee, al beloven ze meer dan 410 pk en 590 Nm. Helemaal naar 2015 wordt je gekatapulteerd door de automaat met 10 trappen en een nieuw 4WD-systeem.

Vooral ook capabel

Naast al dat pk-geweld is de Raptor ook gewoon heel capabel op elke ondergrond. Met zijn gigantische bodemvrijheid, 17-duims velgen met BF Goodrich-banden en een aangepaste ophanging geraak je van het hoogste punt in de Ardennen tot de zeebrekers van Blankenberge. En toegeven, daarnaast ziet 'ie er ook gewoon heel stoer uit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws