Acura NSX nu echt in productie. Nee, echt waar...

honda-nsx-2015-acura_01

Luid de klokken, steek het vuurwerk af en plof de champagneflessen... Na wat gevoelsmatig 35 jaar leek heeft Acura eindelijk het productiemodel klaar van de NSX. Maar alle informatie vrijgeven, daar hebben ze nog geen zin in.

Komaan jongens, je moet wel weten wanneer op te houden. Op het autosalon van Detroit staat er eindelijk een productiemodel van de NSX, maar cijfertjes vrijgeven doen ze nog niet. Al zit daar misschien wel een pijnlijke reden achter. De NSX werd namelijk een tijd terug gespot in lichterlaaie op de Nürburgring. Een ongelukje dat te maken had met het niet gekoeld krijgen van de motor. En keek eens aan, de motor die al in elke concept zat is vervangen door een V6 met twee turbo's en drie elektromotoren. Jups, op het laatste moment steken ze nog een totaal nieuwe motor in de NSX. Tja...

Wat we wel weten

Het is dan ook niet ondenkbaar dat Acura/ Honda gewoon nog geen cijfers heeft. Zelfs op Pk-vlak kijken ze de kat wat uit de boom. Wel weten ze te zeggen dat twee van de elektromotoren vooraan zitten en een derde tussen de motor en de versnellingsbak. Een automaat met dubbele koppeling en 9 trappen trouwens. Acura noemt het geheel lekker overdreven Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive.

honda-nsx-2015-acura_01

Vergeleken met de concepts die we tot nu zagen is het productiemodel marginaal gegroeid in alle dimensies. Vooraan 19-duims velgen omgeven door 245/35Z R19 schoeisel en achteraan 20-duimers met 295/30Z R20 bandjes eromheen. Remkracht wordt dan weer gegarandeerd door de carbon ceramische remschijven.

Meer info volgt waarschijnlijk in de toekomst, voor de verandering...

honda-nsx-2015-acura_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 20:36
afbeelding van Wim

Eindelijk! :)

stealth 23:12
afbeelding van stealth

Ik wacht op de 1.6 diesel versie ;)

Stealth 09:38
afbeelding van Stealth

Jaaa! En een rev-limiter op 18.000 toeren! :-)

Sven 08:57
afbeelding van Sven

hoewel de vergelijking met een supercar als een Ferrari F40 toen ook nooit ver weg was.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws