Officieel: Porsche Cayman GT4 is niet voor watjes [video]

porsche-cayman-gt4_04

Gisteren mocht Ferrari het meest aerodynamische paard aller tijden voorstellen, vandaag toont Porsche de meest extreme Cayman ooit. De Cayman krijgt een 3.8 liter benzinemotor, die 385 pk levert. Een generatie geleden haalde de basis-911 dat vermogen nog niet eens.

Dat de GT4 extreem mag heten, komt door de combinatie van de handbak met een hele hoop onderdelen van de Porsche 911 GT3. Met die handbak haal je de GT4 in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u en bereik je een top van 295 km/u. of er ook een PDK transmissie komt is nog niet geweten. Porsche geeft overigens een gemiddeld verbruik van 10,3 l/100 km op, de CO2-uitstoot bedraagt 238 g/km.

Blauw is tegenwoordig de kleur om auto's voor te stellen, dus doet ook Porsche dat. De blauwe kleur verdoezelt de aparte looks van de Cayman GT4 misschien een beetje, de kofferspoiler blijft opvallen. Verder heeft de GT4 andere voor- en achterbumper en krijgt hij standaard CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastics) kuipstoeltjes.

leentjebuur

Van de 911 GT3 leent de Cayman GT4 onder andere een aantal onderdelen van het verlaagde onderstel en mag hij ook de remmen van de GT3 gebruiken. Als optie zijn er PCCB-remmen, Porsches keramische remsysteem.

Porsche laat de Cayman GT4 zien in Genève, tegen april moet hij al bij de dealers staan. Een Belgische prijs is er voorlopig nog niet, in Duitsland moet hij 85.779 euro kosten (inclusief belastingen).

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Thom@s 10:12
afbeelding van Thom@s

Ziet er super vet uit!

Altijd al fan geweest van de cayman... :-)

Wim 14:35
afbeelding van Wim

knap ding, echt

Kenny - 18:08
afbeelding van Kenny -

Wow. Echt een knap ding. Geef mij dit maar boven een GT3. Is het blok trouwens atmo? Na die hetze rond de 488GTB :-).
En daarom heeft Porsche geen manuele bak voorzien voor dr 911 GT3, die was gewoon voorbehouden voor deze lijkt het. Fijne zet!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws