Opel Astra TCR is 330 pk sterke touringcar

opel-astra-tcr_01

Opel teaserde al langer met haar nieuwe wagen voor het TCR-kampioenschap (zowat de rechtstreekse rivaal van het WTCC). Vandaag halen ze het doek van hun omgebouwde Astra racewagen. Die ziet er niet alleen heerlijk dik uit, hij zou ook moeten gaan als de brandweer.

Een dik monster is de Astra TCR geworden. Nodig, want in de gelijknamige TCR Series moet hij het opnemen tegen geprepareerde race-apparaten zoals de Audi TT Cup, de VW Golf TCR en de Ford Focus ST in racetrim. Visueel herken je de racewagen aan de stevige bodykit met verstelbare splitter en spoiler.

Onder de aangepaste carrosserie zit Opel's nieuwste dempingtechnologie voor de ophanging en werd de ABS een EBD in de vuilbak gesmeten (verboden in de TCR-raceserie). Krachtbron van dienst is een turbogeladen 2.0 viercilinder benzine goed voor 330 pk en 420 Nm. Die kracht gaat richting de voorwielen via een versnellingsbak met zes trappen die je bestuurt via peddels aan het stuur. Stopkracht komt dan weer van stevige remschijven en dito remklauwen. Vooraan 378 millimeter en zes zuigers, achteraan krijg je 265 mm en twee zuigers. Meer dan genoeg kracht om de 1.200 kilogram wegende Astra TCR stil te krijgen.

opel-astra-tcr

Waarom deze TCR zo belangrijk is? Wel, Opel plant natuurlijk een OPC-variant van de Astra, de motor van deze racewagen zou wel eens een performance-indicatie kunnen zijn...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 14:19
afbeelding van Kevin

nice, hopelijk is hij volgend jaar wat competitiever en vaker te zien op de grid. Er is nu met de TCR een team dat nog twee oude astra's over de baan doet razen, maar deze zijn vaak afwezig, stuk of kunnen geen vuist maken tegen het seat en honda geweld. Ik zou graag zien dat ook dit merk met deze wagen strijd voor een titel volgend jaar. Ook hoop ik dat er meer dan twee te zien zijn volgend jaar en het TCR grid groter is dan 15 wagens. Voor de mensen die denken of ze het moeten zien? Ik vind het een aanrader. De races zijn vrij close, (tussen Seat en Honda maar meer dan het halve circuit is Seat). Het brengt vaak spannende races weer.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws