W Motors Fenyr SuperSport: Dé Lykan Hypersport opvolger

w-motors-fenyr-supersport-2015_01

W Motors mag dan niet zo bekend in de oren klinken, de Lykan Hypersport hopelijk wel. Je weet wel, de wagen waarmee ze in Furious 7 van gebouw naar gebouw sprongen. Die sportwagen krijgt nu een opvolger, in de vorm van deze Fenyr Supersport, met kracht van RUF onder de kap.

W Motors is zowat het Arabische equivalent van Europese Bugatti. Met hun nieuwste Fenyr Supersport komen ze weer een stapje dichterbij die Fransoos, want de supercar krijgt een twinturbo 4-liter zescilinder boxer geprepareerd door Porsche-tuner RUF. Daardoor beschikt de instapvariant over 900 pk en 1.200 Nm. Juist ja, 'instapversie', want leg je meer geld neer, dan is de sky the limit. Met die 900 pk sprint de Fenyr Supersport alvast naar de honderd in 2,7 seconden om door te snellen tot +400 km/u.

Het merk uit Dubai zal maar 25 exemplaren van deze Fenyr Supersport bouwen om de exclusiviteit te garanderen. Al zou het ons verbazen dat, moesten er miljoenen van gebouwd worden, je gewend zou kunnen geraken aan het uiterlijk. Dat heeft namelijk wat weg van een liefdeskind van de Tumbler van Batman en de Lamborghini Aventador. Bruut is het alvast. Of er ooit een windtunnel aan te pas is gekomen, dat is een andere vraag. Momenteel staat de Fenyr Supersport te blinken op de Dubai Motor Show.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws