Opel GT Concept knipoogt naar verleden

opel-gt-concept-2016_09

Opel zet een nieuwe concept car op de wereld die meer dan alleen wat DNA van de originele Opel GT meekrijgt. Of we daar een productieversie van mogen verwachten?

Opel laat ons een compacte coupé zien, voorzien van een stevige frontpartij. Nochtans heeft de motorkap geen zware V8 te verbergen. Nee, Opel plukt de 1.0 driecilinder turbo van het schap van de Adam en gooit hem met wat aanpassingen in de GT Concept. In deze versie heeft hij volgens Opel 145 pk en 205 Nm. Met een leeggewicht van minder dan 1.000 kg haalt hij volgens de constructeur de 100 km/u in minder dan 8 seconden. Ohja, hij is achterwielaangedreven, dat is ook weer even geleden bij Opel.

opel-gt-concept-2016

De GT Concept refereert ook naar de Opel Experimental GT, een model dat in 1965 werd gepresenteerd en meteen de eerste Opel concept car die het tot het productiestadium schopte. Die haalde zijn design toen van de Chevrolet Corvette. De speciale wegklapbare koplampen krijgt deze nieuwe GT Concept echter niet mee. Zoek je ook even mee naar buitenspiegels, ruitenwissers of deurgrepen?

We krijgen de Opel GT Concept voor het eerst te zien op het salon van Genève, dat haar deuren begin maart opent.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 12:33
afbeelding van Wim

lijkt wel een auto uit CARS :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws