Officieel: Citroën SpaceTourer (2016)

citroen-spacetourer-2016_01

Slim gespeeld van Citroën. Want trok het vandaag de aandacht naar zich toe met de SpaceTourer HYPHEN concept, dan lost het eveneens vandaag alle informatie over de reguliere SpaceTourer.

Eigenlijk werd de SpaceTourer al eind vorig jaar voorgesteld met zijn broertjes Peugeot Traveller en Toyota Proace. Echter duurde het tot vandaag voor we meer details over het nieuwe busje in de line-up van Citroën.

Die nieuwe informatie spreekt van drie formaten voor de op de EMP2-platform staande SpaceTourer (dat is eveneens het platform dat wordt gebruikt voor de C4 Picasso). Net zoals de kledingmaten gaat het over XS, M en XL. Die eerste meet 4,6 meter en moet dankzij de wielbasis van 2,92 meter toch plaats bieden aan 9 personen. De Medium-variant verlengt zichzelf tot 4,95 meter (wielbasis: 3,27 meter), terwijl de XL voor een lengte gaat van 5,3 meter.

citroen-spacetourer-2016

Hoofd-op & ondertrappen

Technologisch pakt de SpaceTourer uit met onder andere een head-updisplay, een 3D connected navigatiessyteem, lane departure warning en een actieve remassistent. Fijn voor je passagiers zijn dan weer de handenvrije schuifdeuren (even met je voet onder de carrosserie zwaaien) en het panoramisch dak.

citroen-spacetourer-2016

Qua krachtbron voorziet Citroën een uiteenlopend arsenaal van de BleuHDi-diesel. Met vermogenversies van 95 pk, over 115 pk, richting 150 pk tot 180 pk. Voor ieders wat wils dus. Vierwielaandrijving (systeem door Dangel) behoort tot de mogelijkheden, al wordt er geen specifieke variant voorgesteld.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
jangoeslego 08:07
afbeelding van jangoeslego

Buiten de neus lijkt die op de huidige Berlingo die al van 2008 op de markt is ... Citroën innovatief ??? Toch niet met deze...

Gezin met kinderen 21:15
afbeelding van Gezin met kinderen

Waarom steeds alleen in diesel ?????

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws