Volledig officieel: Skoda Vision S Concept

skoda-vision-s-concept-official

Na wat teasers eerder deze maand zien we nu voor het eerst de Vision S in volle ornaat. Maar de SUV-vorm is niet de enige primeur in het Skoda-gamma.

Want de Vision S is een zeszitter. Conceptcar alom, maar schaaf er de scherpe kantjes af en je krijgt het productiemodel dat Skoda naar alle waarschijnlijkheid in het najaar al zal voorstellen.

De Vision S meet 4,7 meter lang, met een wielbasis van 2,79 meter. Hij staat op het MQB-platform, waarop ook de Volkswagen Tiguan en de Seat Ateca zijn gebouwd. Net als die eerste heeft de Vision S een hybride aandrijving. Die krijgt een gecombineerd vermogen van 225 pk, verdeeld over de 1.4 TSI met 156 pk en twee elektromotoren van 40 en 85 kW.

niet gekoppeld

Die twee elektromotoren hebben als voordeel dat Skoda ze ook voor de vierwielaandrijving van de Vision S kan gebruiken. De 40 kW sterke elektromotor is ingebouwd in de DSG-bak en drijft mee de voorwielen aan. De 85 kW elektromotor drijft de achteras aan. Er is echter geen mechanische verbinding tussen beiden assen, iets wat op conventionele vierwielaandrijvers wel nodig is.

skoda-vision-s-concept-official

Volgens Skoda rijdt de Vision S tot zowat 1.000 km ver. Dat doet hij door een gemiddeld theoretisch verbruik van 1,9 l/100 km voor te leggen, de CO2-uitstoot bedraagt dan 45 g/km.. Volledig elektrisch rijd je 50 km ver.

niet alleen

Skoda biedt op dit moment de grootste versie van haar toekomstige SUV te kijk als conceptvorm. Tegen volgend jaar moet er echter ook een compacte variant met vijf zitplaatsen bijkomen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BertR. 12:13
afbeelding van BertR.

Er lijkt even veel verschil te zijn tussen de Skoda Vision S en de Seat Ateca als tussen de Seat Mii en de Skoda Citigo. De zijkant is op een paar details na hetzelfde.

Kevin 20:09
afbeelding van Kevin

Dan ben ik toch niet alleen die dacht dat ondanks hetzelfde platform en dezelfde basis de twee merken toch hun best hebben gedaan dat de wagens niet te hard op elkaar lijken. Tzal wel goed voor de verkoop voor beide merken zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws