Porsche heeft Panamera 4 e-Hybrid klaar

porsche-panamera-4-ehybrid-2016_3

Dat het eraan zat te komen. De hybride Panamera eigende zich bij de vorige generatie een flink stuk van de verkopen toe, dus nogal wiedes dat hij terug zou keren in de nieuwe Panamera.

In de nieuwe krijgt hij de benaming Panamera 4 e-Hybrid mee, waarbij de 4 staat voor de vierwielaandrijving die de vorige generatie miste. Daarmee is deze hybride Panamera de derde vierwielaangedreven variant in het aanbod, na de 4S en de 4S Turbo.

Als aandrijving dient de 3.9 V6 met twee turbo's, goed voor 330 pk en 450 Nm. Extra vermogen wordt geleverd door een elektromotor met 136 pk en 400 Nm koppel, waardoor het gecombineerde vermogen 462 pk en 700 Nm bedraagt. Porsche schat het gemiddeld verbruik op 2,5 l/100 km, de CO2-uitstoot bedraagt daarbij 56 g/km. Bij de vorige generatie was dat nog 71 g/km. Volledig elektrisch kom je 50 km ver. De capaciteit van de accu bedraagt nu dan ook 14,1 kWh, ten opzichte van de 9,4 kWh in de vorige Panamera S e-Hybrid.

Dankzij onder andere de achttraps PDK-automaat haal je de 0-100 km/u in slechts 4,6 seconden. De top ligt op 278 km/u. De elektromotor komt nu al van bij het begin de benzinemotor versterken, waar je vroeger het gaspedaal al stevig moest intrappen om van de combinatie te genieten.

Porsche brengt de Panamera 4 e-Hybrid mee naar het autosalon van Parijs. Een Belgisch prijskaartje is er Intussen ook. Je hebt hem vanaf 110.957 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws