Citroën E-Berlingo Multispace: elektrisch toeren (2017)

citroen-e-berlingo-2017_01

Krijgen automodellen op het einde van hun carrière vaak een extra performante variant, dan is dat verre van het geval voor de Berlingo. Wel lanceert Citroën de E-Berlingo, een volledig elektrisch familiebusje met een range van 170 kilometer. Stil zijn in de wagen was nog nooit zo letterlijk te nemen.

Elektrische wagens van Citroën, we sommen ze even voor je op; zo is er de C-Zero die al sinds mensenheugenis in de cataloog staat en de geinige E-Mehari die aandoet als een Cactus voor op het strand. Beide niet echt op de leest geschoeid voor grote gezinnen. Daarom dat Citroën nu op de proppen komt met de E-Berlingo Multispace. Een Berlingo die de diesel- of benzinemotor in het rek mag laten liggen en resoluut gaat voor een elektrische aandrijving. 77 pk sterk is die elektromotor. Samen met een batterijpakket van 22,5 kWh zou de Berlingo daardoor 170 kilometer ver moeten geraken.

Klinken die cijfers je bekend? Dat kan, want ook Peugeot onthulde niet zo lang geleden een elektrische variant van haar Partner, de Partner Tepee Electric. Of de Fransen hier veel exemplaren van gaan slijten, dat lijkt ons alvast niet het geval.

citroen-e-berlingo-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws