Porsche 718 Cayman en 718 Boxster gaan GTS'en

porsche-718-boxster-gts-cayman-2017_5

Porsche bouwt het gamma van de 718-modellen verder uit door een GTS-versie van beiden aan te bieden. Daarmee heeft het gamma ineens een nieuwe topversie, weliswaar tijdelijk.

De 718'en zijn sinds vorig jaar een vast begrip in Porsche-land. De reeks omvat de Cayman en de Boxster en kreeg toen twee motorvarianten, eentje met 300 pk en een S-versie met 350 stuks. Daar komt nu voor beiden een GTS-variant bij.

Die GTS krijgt dankzij wat ingenieurstweeks 15 pk extra vermogen en 10 Nm extra koppel. Dat brengt de cijfers nu op 365 pk en 430 Nm. Daarmee haal je met de optionele PDK-transmissie een 0-100'je in slechts 4,1 seconden. 290 km/u is de plek waar de naald van de snelheidsmeter stopt.

Standaard krijgt de GTS-versie van het olijke duo het Sport Chrono pakket mee. Daarbij krijgen ze ook een mechanisch sperdifferentieel dat wordt gecombineerd met het Active Suspension Management en Porsche Torque Vectoring. Tenslotte worden ze 1 centimeter dichter bij de grond gelegd.

Uiterlijk vertoon is er ook, met een Sport Design bumper vooraan, 20 inch satijnzwarte wielen en GTS-logo's op de deuren. Je kan hem ook herkennen aan de gefumeerde lampunits. Binnenin wordt het interieur voorzien van een vleugje Alcantara. Op de zetels, het stuur , de armsteunen en de middenconsole.

Een 718 Cayman GTS is er vanaf 79.109 euro, ofwel 11.132 euro meer dan de Cayman S, de Boxster GTS heb je voor 81.166 euro. Met PDK-bak komt daar nog eens 3.557 euro bovenop. Vanaf begin volgend jaar begint Porsche met de levering.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws