Laatste Audi A1 is van de band gerold in Brussel

final-audi-a1-vorst-2018

En daarmee komt een einde aan acht jaar lang A1's in elkaar schroeven voor de gehele wereld bij Audi Vorst. Vanaf nu maakt de fabriek zich klaar voor de komst van de E-TRON, Audi's eerste elektrische SUV.

Er werd soms geinig gezegd dat de meest ecologische wagen in België de Audi A1 is. Door zijn compacte proporties, zuinige motoren maar ook; hij wordt in ons eigenste Brussel in elkaar geschroefd. Al moeten we vanaf vandaag werd zeggen, want na 8 jaar productie bij Audi Vorst is de laatste A1 officieel van de band gerold. Waardoor de fabriek een soort van zomerslaapje doet tot de komst van de E-TRON. Een serieuze ommezwaai voor de werknemers alvast.

900.000 keer

In mei 2010 begon Audi Vorst met de productie van de A1. Exclusief voor de gehele wereld, want geen andere fabriek bracht A1's ter wereld. Vier jaar later vond ook de S1 zijn productieplaats in Vorst. Acht jaar na datum, het heden dus, wist Audi Vorst in totaal 909.164 exemplaren van de A1 (en S1) te produceren.

Het laatste exemplaar, een spierwitte A1 Sportback 1.0 TFSI, werd zopas overhandigd in de fabriek aan een Belgische klant. Waarmee de vrouw één van de zowat 30.000 Belgische A1-bezitters wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

tdbt-2019

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws