Officieel: Ford Ranger Raptor ook voor Europa (2018)

ford-ranger-raptor-2018_01

Twee jaar geleden smeekten we om een Ford Ranger Raptor, begin dit jaar verscheen die pick-up ten tonele en vandaag krijgen we ook het bericht dat de meest potente Ranger ook voor Europa is. Wat je juist over deze Ranger Raptor moet weten?

We moeten échte Autofans de Ford F-150 Raptor niet meer voorstellen, een soort van Baja-pick-up met tonnen pk's, heerlijke looks en een ophanging die niet stuk te krijgen is. Kleine broer Ranger krijgt nu ook zo'n derivaat die niet verrassend de Ranger Raptor heet. Grotendeels neemt die mini-Raptor hetzelfde receptuur over van zijn grote broer. Echt nieuws is dit niet, want eerder dit jaar werd de Ranger Raptor al voorgesteld voor de Australische markt. Nu laat Ford Europa echter weten dat 'ie ook naar ons continent zal komen. Waardoor we de kans nog eens gebruiken om de Europese specs op te sommen.

Trapje af

Inderdaad, een diesel. Waar grote knaap F-150 Raptor rolt op benzinepeut (3.5-liter V6 met 450 pk) krijgt Ranger Raptor dieselkracht. Specifiek gaat het over een 2-liter diesel met twee turbo's (een grote en een kleine) die 213 pk en 500 Nm koppel naar de vier wielen mag sturen. Die wielen - met BF Goodrich-terreinbanden - worden gedragen door schokdempers van Fox Racing op aluminium draagarmen met uitstekende dempertorens vooraan en een geïntegreerde Watt-link achteraan. Enfin, hippe lingo om te zeggen dat de Ranger Raptor zonder problemen wel een borduur, trap of berg af kan springen zonder problemen.

ford-ranger-raptor-2018

Om dat allemaal in goede banen te leiden krijgt de Ranger onderaan een stevige set bodembescherming - om ook de tientraps-automaat te beschermen. Blijkt de sprong toch te intimiderend, dan zorgen gegroeide geventileerde schijven rondom (twee zuigers vooraan) dat je nog tot stilstand kan komen voor het te laat is. Tenslotte moeten we ook nog even van Ford vermelden dat Apple CarPlay en Android Auto aanwezig zijn op deze Ranger Raptor. Alsof dat kopers over de streep gaat trekken...

Midden 2019 zal Ford de Ranger Raptor in Europa commercialiseren. We hebben onze ruggengraat alvast op de hoogte gebracht.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Optimus 23:05
afbeelding van Optimus

Als ik Raptor hoor denk ik aan 450pk en zeker niet aan een 213pk diesel...

Dedeyne 07:59
afbeelding van Dedeyne

der rijd hier eentje in de straat

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws