Officieel: Porsche Project Gold is 993 restomod (2018)

porsche-project-gold-993-2018_02

Om duimen en vingers af te likken natuurlijk, die projectjes van RUF. Porsche toont echter vandaag dat het ook best overweg kan met het restomod'en van klassieke 991's. Deze 993 Turbo S lijkt standaard, is eigenlijk compleet herwerkt en blijft een luchtgekoelde zescilinder gebruiken.

Heb je het er met de strafste Porsche-puristen over, dan is de 993-versie van de 911 de laatste échte 911. Al zijn opvolgers lieten namelijk de luchtkoeling achterwege voor een modernere waterkoeling. Ook Porsche weet maar al te goed hoe belangrijk deze generatie is in de geschiedenis van de 911. Deels duidelijk gemaakt door de waanzinnige prijzen die er tegenwoordig op kleven. Niet toevallig besloot Porsche daarom haar Classic-afdeling aan het werk te zetten. Het resultaat is deze Project Gold, een 993 restomod die serieuze centen moet gaan opbrengen.

Nagelnieuw

Je zou het niet zeggen - of net wel - maar elke vijs is nieuw aan deze 993. En de carrosserie mag buiten de moderne gouden kleur dan wel compleet origineel lijken, onderhuids prijkt een compleet nieuwe ophanging en remmenset. Zelfs de motor achterin is eigenlijk niet origineel. Want de 3.6-liter twin-turbo krijgt de beschikking over 450 pk, 42 stuks meer dan de 993 Turbo S die in 1998 van de band liep.

porsche-project-gold-993-2018

Het goede nieuws? Porsche heeft plannen met deze Project Gold... maar ook weer niet. Zo komt er geen productierun en zal het bij deze one-off blijven. Anderzijds gaat dit exemplaar wel onder de hamer. De opbrengst daarvan gaat naar de Ferry Porsche Foundation, een organisatie die zich inzet voor kansarm onderwijs.

porsche-project-gold-993-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws