Aston Martin springt op elektrokar met Rapide E

aston-martin-rapide-e-teaser-2018_01

Aston Martin licht een tipje van de sluier van haar Rapide E, het eerste volledig elektrische product van de Britse sportwagenfabrikant. Hoeveel kWh aan batterij er onder de kap van zo'n Rapide gaat?

Al enkele jaren speelt Aston Martin met het idee om een elektrische variant van haar Rapide te lanceren. Die elektrische sedan zit er nu eindelijk aan te komen en moet vooral fungeren als proeftuin voor toekomstige elektrische modellen. Extra onderstreept door de beperkte productie van amper 155 exemplaren. Waardoor je moeilijk over massaproductie kan spreken.

Weet je één van die 155 stuks op de kop te tikken, dan krijg je een Rapide die zijn V12 ingeruild heeft voor een accupakket van 65 kWh. Die stuurt zijn energie naar de achterwielen via twee elektromotor die gezamenlijk +650 pk en 950 Nm koppel op weten te wekken. Volgens Aston Martin moet het de Rapide E alvast in staat stellen om rond de vier seconden naar de honderd te snellen.

Een range, die krijgen we ook. Zo zou de Rapide E goed zijn voor 320 kilometer in de nieuwe WLTP-cyclus. Meer dan genoeg theoretische range om mee rond te zoemen in Monaco. Visueel krijgt de Rapide E vooral aanpassingen die de aerodynamica ten goede moeten komen. Zoals specifiek aangepaste velgen. Op de rest van het exterieur moeten we evenwel nog even wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

acce-2019

Recente reacties

acce-2019

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws