Gek of geniaal: Volvo zal op autosalon LA niet 1 auto neerpoten

volvo_la-2018

Jawel, dat las je goed. Te midden van het autosalon van Los Angeles waar - je weet wel - auto's staan van merken over heel de wereld zal Volvo een stand neerpoten waar het merk zelf geen enkele auto fysiek heeft staan. Wel kunstinstallaties en interactieve demonstraties van de diensten die het Zweedse merk de komende jaren uit wil rollen. Ceci n'est pas une flop hopen we, Volvo.

"Volvo Cars to show nothing at Automobility LA", het is een titel van een persbericht die je niet vaak tegen zal komen. Want heeft een constructeur niets te tonen, dan zal het dat vaak verdoezelen door enkele speciale modelletjes uit de hoed te toveren. Maar Volvo, die zijn er nog fier op ook! Want volgens het Zweedse merk pakken ze uit met een wereldpremière; een stand van een autobouwer op een groot autosalon zonder één auto op de vloer. Misschien moet iemand Volvo eens gaan uitleggen waar zo'n autosalon nu juist voor dient...

Keet schoppen

Moest je nog niet op de hoogte zijn; Volvo is al langer de bad boy als het op autosalons aankomt. Het merk gelooft niet meer in de formule en vindt het dwaas dat automerken jaarlijks miljoenen (misschien zelfs miljarden) uitgeven aan een handjevol autosalons waarbij de nieuwe producten moeten opboksen tegen een overaanbod van andere nieuwe producten. Eerlijk, we volgen ze wel ergens. Het merk laat autosalons dan ook stilaan links liggen... maar wil klaarblijkelijk nog vertrekken met een knal.

Die knal komt er in de vorm van een knipoog aan Belgisch surrealistische kunstschilder René Magritte. Je weet wel, de man die een pijp tekende en het daarop geen pijp noemde. Volvo zal kunstinstallaties op haar stand zetten die hetzelfde verhaal naar buiten brengen. Want volgens Volvo bouwen autobouwers anno 2018 veel meer dan auto's. Diensten, autonome technologie, leveren van pakketjes in je wagens,... dat soort zaken. Bedoeling van dit alles is klanten bewust te maken van het concept van een auto, in plaats van te gapen op een conceptauto. Volg je nog?

Benieuwd wat de reactie van het volk gaat zijn, Volvo.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws