Officieel: Ford Focus Active Clipper is stationwagen op stelten (2018)

ford focus active clipper 2018

Na de vijfdeurs presenteert Ford nu ook de Focus Clipper in Active plunje. Denk extra plastiek rondom, een hogere rijhoogte en marginaal betere prestaties offroad.

Een hogere zit verkoopt, waardoor ook Ford haar reguliere gamma op stelten zet. Na de Fiesta Active kwam de Focus Active en ook van de stationwagenversie - Clipper, in Ford-jargon - komt zo'n Active uitvoering. Kwestie van tante Truus op zondag makkelijk achterin te krijgen.

Slippery when Focus

Specs zouden we je dan ook graag willen meegeven maar eigenlijk zijn die er niet. In die zin dat buiten een standaard onafhankelijke ophanging achteraan (bij de gewone Focus enkel beschikbaar op de hoogste uitvoeringen) en de toevoeging van een Slippery-modus voor het ESP er geen nieuwe mechaniek onder deze Focus Active Clipper prijkt.

ford focus active clipper 2018

Spijtig, want door de iets verhoogde ophanging zou je des te beter kunnen gapen naar een potente vierwielaandrijving. Deze Active blijft echter braaf voorwiel aangedreven. Motorisch voorziet Ford twee benzines - een 1-liter en een 1.5-liter - en een 2-liter diesel. De plastiek rondom, die krijg je er gratis bij.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws