Officieel: McLaren 720S Spider - dakloos de winter in (2018)

McLaren 720S Spider 2019

McLaren mag dan wel een sportwagenfabrikant zijn, het lanceert modellen alsof het een volumebouwer is. Na Senna, Speedtail en een hoop ander gerief dit jaar is het nu tijd voor de 720S Spider. Die cabrioversie van de 720S weet amper 49 extra kilo's op de weegschaal te leggen met z'n klapdakconstructie.

Vraag het elke piloot van de laatste decennia maar; cabrioversies van sportwagen waren vaak complete slappe dweilen om mee te rijden. Daar was een simpele reden voor, want neem je een groot stuk van het dak weg, dan neem je ook een groot stuk van de rigiditeit van een auto weg. Tegenwoordig hebben de überseportwagens echter een monocoque (kuip uit één stuk opgetrokken) in plaats van wat aan elkaar gelaste platen. Waardoor het absoluut niet uitmaakt hoe veel dak je van een auto haalt. Nog maar eens bewezen door deze 720S Spider van McLaren.

Wind door de haren

49 kilogram extra legt de Spider in de weegschaal ten opzichte van de coupé. Met dank aan het klapdakje natuurlijk. Een verwaarloosbaar meergewicht op een auto met +700 pk. Getuige de sprinttijd van 2,9 seconden naar de honderd. Even snel als zijn gesloten broertje. Stuur je ze naast elkaar naar de 200 km/u, dan zal de Spider amper een tiende moeten laten liggen op die sprint. Met andere woorden; deze Spider is even rap als de Coupé, met de wind in je haren. Toer je met gesloten dak, dan mag je trouwens de topsnelheid van 341 km/u (!) aantikken. Is het dak eraf, dan top je op "amper" 325 km/u. Het leven kan zwaar zijn in een cabrio.

McLaren 720S Spider 2019

Of net niet zwaar, gezien het feit dat door het meergewicht van amper 49 kilogram. Want daardoor is deze 720S Spider een straffe 88 kilogram lichter dan een Ferrari 488 Spider. En dan komt het stylingsdepartement nog even piepen want wees eerlijk, met het dak erop zal je al moeite hebben om te beseffen dat het hier over een cabrio gaat. Desgewenst kan je het koolstofvezel dakje uitrusten met een stuk glas dat met een druk op de knop verduisterd kan worden. Het dak zelf schuilt knus bij de 720 pk en 770 Nm sterke twin turbo V8 wanneer de zon buiten komt spelen. De ideale 720S, deze Spider? Misschien wel.

McLaren 720S Spider 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws