Seat Leon Cupra R ST is afscheidscadeau voor Cupra (2019)

seat leon cupra r st 2019

Dat er momenteel wat verwarring heerst ten huize Seat. Want Cupra is tegenwoordig dan wel een op zichzelf staand merk, je kan toch nog steeds een Seat Leon Cupra kopen. Daar komt stilaan een einde aan en deze Seat Leon Cupra R ST is het gepast afscheidscadeau.

De laatste nieuwe Cupra met Seat-badge, zo kan je deze Seat Leon Cupra R ST noemen. Want de volgende producten waarmee Cupra op de proppen zal komen zullen volledig onder die Cupra-vlag worden verkocht.

Kennen we jou niet?

Ben je naar de plaatjes aan het kijken en heb je het gevoel dat je dit al eens gezien hebt? Dat kan helemaal! Want in 2017 was er eigenlijk al een Seat Leon Cupra R. Toen kreeg de hatchback die R-behandeling. Deze keer past Cupra de behandeling toe op de stationwagen.

seat leon cupra r st 2019

Destijds stond die R nog voor 10 extra paarden, dankzij de moderne WLTP-normen blijft deze stationwagen Cupra R op 300 eenheden steken. Daardoor is de sprint naar de honderd van 4,9 seconden identiek aan die van de reguliere Leon Cupra ST.

Uiterlijk vertoon

Het resultaat is dat deze Cupra R ST vooral moet teren op uiterlijk vertoon en zijn beperkte oplage. Uiterlijk herken je 'm alvast aan de bronzen accenten en koolstofvezel onderdelen.

seat leon cupra r st 2019

Binnenin zet die lijn zich verder. Zelfs de ventilatiemonden zijn in een koperen kleur uitgedost. Kitsch of kunst, dat laten we evenwel in het midden. Maar een beperkt stuks zal Seat nog verkopen van deze Leon Cupra R ST, daarna mag Seat haar badges niet meer installeren op gerief van Cupra. Nog deze maand zal Seat de eerste exemplaren aan haar klanten leveren. Waardoor het wel duidelijk is dat de veranderingen uitermate beperkt zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie