Rolls-Royce stelt Veyron-designer aan als nieuw designhoofd

rolls royce kaban

Zijn naam mag misschien niet zo bekend in de oren klinken als die van Adrian van Hooydonk, Chris Bangle en Peter Schreijer maar Jozef Kabaň is een naam om rekening mee te houden. Na een stint bij Skoda, Audi, Bugatti en BMW verkast hij nu naar Rolls-Royce. En dat is belangrijker dan je denkt.

Dat er onnoemelijk veel talent in het brein van Slowaak Jozef Kabaň zit. Dat wisten ze bij de Volkswagen Groep ook waar hij op zijn twintigste deel uit mocht maken van het designteam. Meteen ook de jongste designer ooit aangenomen door VW. In die groep was hij verantwoordelijk voor een designrevolutie bij Skoda, maakte hij indruk bij Audi en pende hij uiteindelijk het uiterlijk van de Bugatti Veyron.

Na dat hoogtepunt verkaste Kabaň naar BMW en nu groeit hij op 46-jarige leeftijd door naar Rolls-Royce. Krijgt de man daar creatieve vrijheid, dan gaan we de komende jaren ontiegelijk knap gevormde Rolls'en tegen komen. Het is alleen maar de vraag hoe ver Rolls-Royce van haar gekend design af wil wijken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws