Dit is het motorenaanbod van de nieuwe Opel Corsa (2019)

opel corsa 2019 info

Nu Opel onder de Franse PSA-groep valt pakt de nieuwe generatie Corsa uit met compleet nieuwe motoren voor het Duitse merk. Hoe je tegenwoordig je Corsa door het verkeer zal loodsen?

De nieuwe generatie Corsa, het zal een ontiegelijk belangrijke auto worden voor het Duitse merk. Want met deze Corsa moet Opel tonen dat het Franse PSA geen fout heeft gemaakt om de Duitsers op de kop te tikken. Het is dan ook geen verrassing dat PSA - met ook Peugeot, Citroën en DS in handen - geen risico's neemt en de Corsa uitrust met gekende motoren van de groep.

Benzine én diesel

Voor verstokte Opel-klanten is het aanbod van motoren daardoor uiteraard helemaal nieuw. Waardoor we er even met je door willen wandelen. Instappen doe je met een atmosferische 1.2-liter driecilinder benzine met 75 pk. Trek je de portefeuille wat verder open, dan schroeft Opel een turbo op dat blok waardoor het vermogen stijgt naar 100 pk én zelfs 130 pk.

opel corsa 2019 info

Die 1.2 turbobenzine met 130 pk koppelt Opel aan 8-trapsautomaat. Een serieuze technologische sprong voor de Corsa, zonder twijfel. Diesels zullen eveneens deel uitmaken van het Corsa-aanbod. Daarvoor neemt Opel de 1.5-liter viercilinder turbodiesel uit de PSA-stal. Die is 100 pk en 250 Nm sterk. Verbruikscijfers, die hebben we nog niet. Al laat Opel weten dat de "meest vervuilende" nieuwe Corsa minder CO2-uitstot dan de zuinigste uitgaande Corsa.

Corsa E

Helemaal bovenaan het gamma staat een puur elektrisch derivaat. De Corsa met stekker, zeg maar. Of in Opel-jargon; de Corsa-E. Die elektrische Corsa gebruikt de aandrijflijn die we ook al zagen in de DS 3 Crossback E-Tense. Specifiek gaat het over een 134 pk sterke elektromotor die zijn kracht haalt uit een accupakket van 50 kWh. De range komt daarmee volgens Opel op 330 kilometer te liggen. Best aardig voor een compacte B-segmenter.

opel corsa 2019 info

Dit najaar staat de nagelnieuwe Corsa bij de dealer. Een Duits met Frans DNA... maar daardoor misschien wel de beste Corsa die Opel ooit heeft gebouwd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Ronald 11:29
afbeelding van Ronald

Wat die Franse motoren betreft, onlangs gehoord Turbomotor Peugeot 5008 op de snelweg in Nederland na 22000 km. kapot.... moet al vervangen worden !!

Nidas Leo 13:43
afbeelding van Nidas Leo

Ge weet toch dat ge van horen zeggen veel hoort liegen? ;-)

Waxweazel 15:11
afbeelding van Waxweazel

Ik heb onlangs gehoord via een oom zijn dochter die zijn buurman en daar zijn neef van dat zijn 20 Audi A4's alleen al een nieuw motorblok nodig hadden na slechts 15 000 km !

Als je enkel maar trol wil komen spelen en geen keiharde feiten wil meegeven dan blijf je best weg.
Vaststelling die ik dagelijks op de E40 doen: altijd wel 1 BMW 3 of 5-serie of 1 Audi A4/A6 die ik op de pechstrook zie staan...

andre123 19:47
afbeelding van andre123

kwil ni moeilijk doen he,maar leg da van die dochter enz nog eens uit ,
ik kan niet zo goed volgen eigelijk...............

Anon 23:13
afbeelding van Anon

Sure ... ik 5000 Peugeots, elke dag !

Jos D. 09:09
afbeelding van Jos D.

Dan rij jij toch op een ander stuk E40 dan ik :-)
Ik zie nog zelden (om niet te zeggen nooit) een wagen op de pechstrook staan wegens pech.

andre123 19:45
afbeelding van andre123

da piekt he,ne duits met ne franse motor,om van de rest maar te zwijgen...........
jonge jonge......................lol

JRE 13:38
afbeelding van JRE

Opel had volgens mij geen enkele motor voor de Corsa die beter is dan wat PSA in het gamma heeft. Die nieuwe 1-liter driecilinder krijgt goeie kritieken, maar cijfermatig scoort de 1.2 van Peugeot/Citroën simpelweg beter.

Een diesel hadden ze niet eens, die kwam van Fiat.

4g63 21:38
afbeelding van 4g63

Duits, Frans, Italiaans, how how, Opel en diesel is/was heel regelmatig Isuzu, diegene die bewust kiezen voor Duits weten niet dat de aandrijving eigenlijk helemaal niks met Duitsland te maken heeft. ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws