Elektrische DS 3 Crossback E-Tense aan de prijs: pottenbreker?

ds 3 crossback e-tense prijs 2019

Met de 3 Crossback E-Tense waagt DS zich in het segment van de compacte crossovers op elektrokracht. Een segment dat tot nog toe wordt gedomineerd door de Koreanen. Kan deze Fransoos potten breken met zijn prijs en range?

Zoek je een compacte crossover op elektrokracht, dan word je vanzelf doorgestuurd naar de Koreanen. Zowel Hyundai als Kia bezetten namelijk een uniek stukje van de markt met hun Kona EV en e-Niro. DS, zustermerk van Citroën, wil zich daar nu wat gaan moeien met een elektrische variant van de nagelnieuwe 3 Crossback.

320 km

Die DS 3 Crossback E-Tense gebruikt een accupakket van 50 kWh en een elektromotor vooraan van 136 pk en 260 Nm om kilometers te malen. De range, die stuikt afhankelijk van de meetmethode op 320 tot 430 kilometer. Als we er vanuit gaan dat de Koreanen met hun accu van 64 kWh zo'n 400 km ver geraken (door ons getest), dan lijkt die 320 km net iets realistischer.

ds 3 crossback e-tense prijs 2019

Nu goed, de prijs voor zo'n elektrische Fransoos van DS. Wel, minimaal 37.700 euro. Daarmee is deze crossover niet alleen enkele tientallen euro's goedkoper dan de Koreanen, die Koreanen gebruiken in hun instapversies een batterij van 39.2 kWh. Waardoor je dus meer accu voor minder geld krijgt bij DS.

Meten is weten

Al houdt DS dan nog wat achter de hand, want zaken zoals navigatie zitten niet vervat in de instapversie. Waardoor je uiteindelijk eerder richting de 42.400 euro zal kijken. Daarmee is deze 3 Crossback E-Tense zo maar even 5.000 euro goedkoper dan de Koreanen met een gelijkaardige uitrusting. Al krijgen Kona EV en e-Niro voor dat geld dan weer wel die grotere accu van 64 kWh.

ds 3 crossback e-tense prijs 2019

Je merkt het al, het is meten en rekenen om te vinden welke elektrische crossover nu juist bij je past. Al maakt de Fransman een verdomd sterke case tegen het gerief van Kia en Hyundai. Anderzijds... 40.000 euro voor een compacte B-segment crossover, dat is geen klein geld. Dan toch maar een Renault Zoe van 25.000 euro?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Markske 10:03
afbeelding van Markske

Een zoe inclusief de batterij voor 25.000€ waar moet ik tekenen?

andre123 10:00
afbeelding van andre123

kijk op de website markske,16750 ex batterij,tel daar een kleine 8000 bij voor een koopbatterij.
en tenzij je het neusje van de zalm wil ,is de laadpaal mee verrekend.
je moet er wel tegenkunnen dat volgend jaar het nieuwe model verschijnt.

JL 10:22
afbeelding van JL

Is de BE prijs voor de DS7 E-Tense ook al bekend?

I.v.m. die DS3: dus de Fransen gaan met DS op prijs concurreren met de Koreanen? En ik maar denken dat DS bedoeld was als premium merk. (Ja, de Koreanen boksen boven hun gewicht, maar hebben niet de titel "premium".)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws