Plug-in Prijskaartje: Opel Grandland X Hybrid4 is 47.450 euro waard

2019-opel-goes-electric-grandland-x-hybrid4-507081

Opel heeft becijferd wat een Grandland X Hybrid in België mag gaan kosten. Dat is een stevige prijs voor een Opel-crossover. Maar niet zozeer voor een plug-in hybride.

De Grandland X staat in de catalogus met een vanaf-prijs van 25.000 euro. Maar dan heb je een 1.2 Turbo-torretje in Edition-uitvoering. De nieuwe plug-in hybride versie van de Grandland X kost bijna het dubbele. Die gaat door het leven onder de naam 'Hybrid4' en daarmee lijkt het dat ze bij moederhuis PSA niet eens de moeite hebben gedaan om iets te veranderen aan de benaming die neefje Peugeot 3008 zou gaan gebruiken.

52 km ver

Ook technisch zijn beide gelijk, al heeft Opel wel het voordeel om er als eerste te komen. De Duitsers mogen dan ook pochen met de 300 pk sterke Grandland X Hybrid4, die in puur elektrische modus 52 kilometer ver raakt. In 1u50 kan je de lithium-ion accu weer volledig volladen.

Is dat dan veel geld voor een plug-in hybride crossover? Wel, het is maar waar je hem in het autoaanbod plaatst. Een kleinere Kia Niro PHEV kost je 37.640 euro, een Mitsubishi Outlander PHEV komt pas buiten bij 40.990 euro, en een Volvo XC60 T8 is er pas bij 69.450 euro.

Ohja, die zwarte motorkap, die hoef je er niet per sé bij te nemen. Dat is een optie voor de liefhebbers.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Edison 20:45
afbeelding van Edison

Mooie auto maar die prijs is toch te hoog.

Om een voor de hand liggende concurrent te noemen, voor datzelfde bedrag heb je ook een mooie Lexus NX. Geen stekker maar wel hybride en toch van een ander niveau qua luxe etc. Je moet al heel veel inpluggen om die 47k te willen betalen voor deze Opel.

andre123 08:25
afbeelding van andre123

een stekkerhybride met een aanvaardbare electr; range maar voor die prijs?
voor hetzelfde geld(en minder) rij je volledig electrisch.
die psychologische extra range tov volledig electrisch wordt zo wel duur betaald

Uw reactie