Champagne! Jaguar XE krijgt Reims Edition

-

Als hommage van de overwinning van de Jaguar D-Type op de 12 uren van Reims - in 1954 alweer - lanceert Jaguar een speciale "Reims-editie" op de Jaguar XE.

De overwinning van de D-Type was bijzonder, want het was de eerste race die het model meereed. Je kan je de euforie bij de ingenieurs wel voorstellen. Achter het stuur van de wagen zaten Ken Wharton en Peter Whitehead.

Om eer te betonen aan de overwinning van de Britten op Franse bodem, schildert Jaguar de XE-jubileumeditie in French Racing Blue, een kleurtje dat hem zeker niet missstaat. Je kan de kleur al kennen van de speciale kleurtabellen van de XKR-S en de XFR-S. Als contrast gooit Jaguar er zwarte 19 inch velgen onder, en kleuren ze de spiegelkappen ook zwart. Ook dak en raamstijlen krijgen een zwarte lak.

Jaguar XE Reims Edition (2019)

Verder is Jaguar zelf gaan neuzen in de optielijst om wat opties als "standaard" aan te duiden op deze XE Reims Edition. Zo heb je privacyglass, een Black Pack en zijdelingse verluchtingssleuven.

Jaguar XE Reims Edition (2019)

Jaguar biedt de XE Reims Edition aan in het Verenigd Koninkrijk, in een gelimiteerde oplage van 200 stuks. Onder de kap de 2.0 viercilinder die Jaguar tegenwoordig P250 noemt, goed voor 250 pk.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws