Verrassing: dit is de Citroën Ë-C4 al in vol ornaat! (2020)

Citroën Ë C4 2020

Citroën beloofde de wereldpremière van zijn nieuwe C4 en elektrische Ë-C4 op 30 juni te houden, maar stuurt nu al de foto’s van zijn laatstgeborene de wereld in. De Citroën C4 en Ë-C4 dus, op zijn zachtst gezegd opmerkelijke verschijningen.

Voor de specificaties en meer details is het wellicht nog wachten tot eind juni, maar de Fransen lossen alvast dat hun nieuwe C4 er als benzineversie komt, als dieselversie en als volledig elektrische versie. Die heet Ë-C4 en gebruikt wellicht dezelfde aandrijflijn als andere elektrische modellen uit de PSA-stal zoals de Peugeot e-208 en Opel Corsa-e: een 136 pk sterke elektromotor met batterij van 50 kWh.

Citroën Ë C4 2020

Visueel krijgen we de Citroën C4 en Ë-C4 wel al volledig te zien. Het resultaat is een opmerkelijke mengeling tussen een SUV en een hatchback. De voorkant behoudt de kenmerkende Citroën-stijl met gesplitste koplampen. In profiel lijkt de knuffelbare Airbump-stijl van enkele jaren geleden nu volledig zoek, terwijl de achterkant zijn inspiratie bij Honda lijkt te hebben gevonden.

Citroën Ë C4 2020

Het interieur evolueert gelukkig minder drastisch. Binnenin lijken de Franse designers de bestaande Citroën-designtaal wat strakker en soberder te hebben getrokken. Het dashboard wordt gedomineerd door digitale displays, terwijl Citroën zegt zijn Advanced Comfort-zetels te monteren. Daarover gesproken: ook de progressive hydraulic cushions zijn van de partij. Voor de verdere specificaties is het wachten tot eind deze maand!

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
FLP 15:37
afbeelding van FLP

Ik vind het griezelig hard op een moderne versie van de Pontiac Aztek lijken. Zonder die zijn functionaliteit weliswaar.
Wat een gedrocht.

GlennDC 17:30
afbeelding van GlennDC

Lijkt de uitgaande C4 Cactus ineens een beauty!

Lodewijk Torfs 16:31
afbeelding van Lodewijk Torfs

Geslaagde heropstanding, maar mist originaliteit.
De eigenheid gaat wat verloren.

Vital Van den Heuvel 09:06
afbeelding van Vital Van den Heuvel

Smaken verschillen! Deze wagen zal zeker kopers vinden

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws