Officieel: Jaguar XF onder het mes met milde hybride diesel (2020)

Jaguar XF facelift 2020

Jaguar heeft zijn XF een opfrisbeurt gegeven. De berline en Sportbreak zien ex- en interieur opnieuw op de tekentafel belanden en krijgen een milde hybride dieselmotor onder de kap.

De tweede generatie van de Jaguar XF is intussen ruim vier jaar op de markt, waardoor er zich traditiegetrouw een facelift opdringt. Die krijgt de Britse berline in de vorm van een gewijzigde voorkant. We noteren onder meer een breder radiatorrooster en grotere luchtinlaten in de voorbumper, hertekende luchtsleuven in de flanken en nieuwe led-koplampen. Achteraan worden de lichtblokken voortaan donker omkaderd, en zien we een bredere bumper.

Jaguar XF facelift 2020

Binnenin is het nieuwe Pivi Pro-infotainmentsysteem de grootste aandachttrekker. Dat heeft een touchscreen van 11,4 duim dat het dashboard domineert. Er zijn nieuwe inzetstukken en afwerkingsmogelijkheden voor het interieur, terwijl de keuzehendel voor de automaat een nieuw ontwerp kreeg. Ook de deurpanelen werden hertekend, en de zetels kregen een nieuw ontwerp met bredere kussens.

De gefacelifte Jaguar XF rijdt het toneel op met drie motoren: twee benzinemotoren en een nieuwe dieselmotor. De benzinemotoren zijn de 25t en 30t, een 2.0-viercilinder met respectievelijk 250 en 300 pk. Die eerste heeft standaard achterwielaandrijving en optioneel vierwielaandrijving, terwijl de krachtigste versie standaard de vier wielen aandrijft.

Jaguar XF facelift 2020

Aan dieselkant verschijnt er een nieuwe, milde hybride 2.0-viercilinder met 204 pk en achter- of vierwielaandrijving. Die gebruikt een riemaangedreven starter/generator met 48-voltcircuit voor elektrische ondersteuning bij acceleraties en start/stop-situaties. Voor een achterwielaangedreven berline geeft Jaguar WLTP-cijfers op van 130 g/km aan CO2 en een verbruik van 4,9 l/100 km. Een vierwielaangedreven Sportbrake heeft iets meer nodig: 137 g/km en 5,2 l/100 km.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 13:34
afbeelding van Carlos

Ik ben fan. Van de SB dan toch :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws