Kassa! Nieuwe Toyota Mirai fiks goedkoper

Na zes jaar lanceert Toyota de tweede generatie van de Mirai. Die waterstofauto kan je ook in België kopen en kost een pak minder dan zijn voorganger.

Fiks struikelblok bij de eerste generatie Mirai was zijn prijs. Hij stond - of staat nog altijd - in de catalogus voor 79.900 euro. Een hoop geld, ook al rij je dan met een hoop toptechnologie rond.

De tweede generatie Toyota Mirai wordt veel interessanter als het om de prijs gaat. Zo gaat hij in België 64.470 euro kosten, BTW inbegrepen. Dat is bijna een vijfde minder.

meer radius

Er zijn danig wat verschillen tussen de pionier en zijn opvolger. Zo krijgt de Mirai tegenwoordig achterwielandrijving, waar hij voordien gebruik maakte van voorwielaandrijving. Hij is ook langer en breder en krijgt een bereik dat ongeveer 30 procent groter is. Dat krijgt hij voor elkaar dankzij een efficiëntere brandstofcel en drie waterstoftanks. De actieradius bedraagt nu 650 kilometer en je gooit hem vol in 3 minuten.

Pijnpunt voor de waterstof-elektrische voertuigen is nog altijd de infrastructuur. Zo zijn er maar een drietal publieke tankstations war je waterstof kan tanken; in Zaventem, Halle en Wilrijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws