Brabus 900 Rocket Edition: Hyper-SUV (2021)

Brabus Rocket 900 Edition

Het segment van de hypercar hoeven we je niet meer uit te leggen. Dat van de hyper-SUV misschien wel, want tegenwoordig blijven ook potige SUV's niet gespaard van halsbrekende cijfers. Deze Brabus 900 Rocket Edition is er zo eentje. Een 4.5-liter V8 zorgt voor 900 pk, 1.050 Nm koppel en een sprint naar de honderd van amper 3.7 seconden. Een G-Klasse met een stuwraket aan boord...

Geen SUV zo fout en stiekem zo leuk als de Mercedes G-Klasse. Een ouderwetse offroader die tegenwoordig gezegend is met nieuwerwetse technologie. Dé basis voor een hyper-SUV volgens tuner Brabus. Het resultaat is de Brabus 900 Rocket Edition, een tot 25 stuks gelimiteerde G-Klasse met een prijskaartje van 571.270 euro. Jawadedadde!

900 paarden

Voor dat fors bedrag krijg je ook wel wat. Het is te zeggen: onder de twijfelachtige styling zitten heftig herwerkte componenten. Pronkstuk van dienst is de 4-liter biturbo van Mercedes-AMG. Die wordt door Brabus uitgeboord tot 4.5-liter en krijgt straffere ijzeren longen aangemeten. Daardoor beschikt deze zeecontainer plots over 900 pk en 1.050 Nm koppel. Het zorgt er alvast voor dat de G in amper 3.7 seconden vanuit stilstand de honderd aan kan tikken.

Brabus Rocket 900 Edition

Hoewel megalomaan veel pk's is de top begrensd op een relatief brave 280 km/u. Al heeft dat vooral iets met aerodynamica en stabiliteit te maken. Al draagt een legoblok een raket op z'n rug...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kris Vanhemelen 17:07
afbeelding van Kris Vanhemelen

Dan heb ik meer eerbied voor een Johny zonder veel geld. Die verbouwt tenminste zelf zijn vierdehandse GTI met 280.000 km op de teller.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws