Toyota C-HR krijgt nieuw infotainment met OTA-updates

Toyota C-HR C-Lub

Toyota brengt zijn C-HR up-to-date met een kleine opfriskuur. Letterlijk en figuurlijk, want de cross-over krijgt een nieuw infotainmentsysteem dat zichzelf bij de les houdt door middel van internet-updates. Daarnaast vinden we voortaan een nieuw uitrustingsniveau in de configurator onder de noemer C-Lub.

Voor Toyota valt veel te zeggen, maar hun infotainmentsystemen hinkten de voorbije jaren toch wat achter op de concurrentie. Bij wijze van inhaalbeweging hebben de Japanners nu gloednieuwe software ontwikkeld die bovendien werkt met over-the-air-updates. We vonden dit Toyota Smart Connect-systeem voor het eerst in de Yaris Cross en vanaf begin 2022 wordt het ook meegenomen in de modeljaarupdate van de C-HR.

Bedankt, cloud

In de C-HR schuilt Toyota Smart Connect voortaan achter een aanraakscherm van 8 inch groot. De interface moet naast gebruiksvriendelijker ook aanzienlijk sneller zijn dan voorheen dankzij een krachtigere processor. Daarnaast staat het systeem in voortdurende verbinding met de cloud via de communicatiemodule die in de nieuwe C-HR’s gemonteerd wordt. Die zorgt er niet alleen voor dat je infotainment zichzelf kan updaten maar ook dat je navigatie in real-time op de hoogte is van verkeerssituaties, bewegwijzering en parkeergelegenheden. Je krijgt Toyota Smart Connect standaard mee op alle C-HR’s behalve de C-Enter-basisversie.

Toyota C-HR Smart Connect

Naast de verbeterde software verwelkomen we met het nieuwe jaar ook een nieuw uitrustingsniveau in het gamma: de C-Lub. Die moet het brugje vormen tussen de C-Enter en de topmodellen GR Sport en C-Hic. De nieuwe C-Lub krijgt een extra kofferspoilertje, nieuwe 18 inch-velgen en een tweekleurige lakafwerking. Binnenin bestaat de stoelbekleding uit een combinatie van stof en kunstleer terwijl de cabine afgewerkt wordt met details in een moderne gunmetal-tint. Toyota schat dat deze tussenversie voortaan goed zal zijn voor meer dan de helft van de nieuw verkochte C-HR’s.

Auteur: Auteur: Joram
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws