Renault gaat Polestar achterna met E-Tech engineered

Renault E-Tech Engineered 2022

Om te vieren dat Renault tegenwoordig ook werk maakt van elektrificatie op haar reguliere modellen lanceert het de speciale editie E-Tech engineered voor Clio, Captur, Mégane en Arkana. Bij het ontwerpen van die uitvoering zijn de designers stiekem gaan spieken bij het Zweedse Polestar. Kijk maar even mee...

Stel je koopt een Clio hybride of Mégane plug-inhybride en wil dat per se in de ogen van je buurman/ buurvrouw wrijven? Goed nieuws! Want voortaan kan je bij Renault opteren voor de speciale editie E-Tech engineered. Die uitvoering zegent je niet volledig elektrisch model met kenmerken van de wel volledig elektrische Mégane Electric én accentueert met een streepje Polestar. Wacht, wat bedoel je juist?

Leuke kleurstelling, geinig detail

Laat ons alvast beginnen met de designkenmerken die deze E-Tech engineered-uitvoering overneemt van de Mégane Electric. Die 100% elektrische Mégane komt in zijn hoogste uitvoering namelijk met fraaie warme titanium accenten rondom. Voortaan kan je diezelfde accentkleur krijgen op je Clio hybride, Captur plug-inhybride, Mégane plug-in en Arkana hybride. Renault past die accentkleur toe op delen van de voorbumper, zijschort en achterbumper en trekt het door in de sierstroken van het interieur. Het Renault-logo op de voor- en achterkant wordt dan weer in het zwart uitgedost. Voor een vleugje extra sportiviteit op je zuinig(ere) hybride?

Renault E-Tech Engineered 2022

Renault stopt daar echter niet. Hoegenaamd niet. Want het lijkt er op dat het designteam achter deze E-Tech engineered-uitvoeringen stiekem jaloers was op het imago dat rond Polestar zweeft. Daardoor werd prompt lettertype Arial uit de kast gehaald en krijg je voortaan op de flank een opvallende sticker met wat uitleg over je wagen. In het geval van de Polestar 2 staat daar bijvoorbeeld "Polestar 2, Battery Electric Vehicle, 78 kWh/ 300 kW". In het geval van pakweg de Clio Hybrid E-Tech engineered staat er "E-Tech Engineered, Hybrid Technology, 1.2 kWh Electric capacity" te lezen.

Renault E-Tech Engineered 2022

Wat vind jij? Een cool designaccent? Of geraakt enkel Polestar hier mee weg?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws