Fisker heeft de langste: Fisker Ocean krijgt WLTP-range van 707 km

Fisker Ocean WLTP info belgie prijs

Dit jaar nog start Fisker met de verkoop van zijn Ocean in Europa. Die potige SUV heeft nu zijn officiële WLTP-range opgespeld gekregen. Met een maximale range van 707 kilometer hebben we een nieuwe koning in E-SUV-land!

Sinds de opmars van de elektrische auto zien we eens stormloop aan nieuwe automerken op onze Europese wegen. Ook Fisker zal het - na de geflopte Karma - opnieuw proberen in onze contreien met de Ocean, een SUV met de voetafdruk van pakweg een Mercedes EQE of Tesla Model Y. Op zijn officiële homologatie voor Europa is het nog wachten tot eind april, een WLTP-score hebben we ondertussen al wel. Want de Fisker Ocean Extreme zet een range neer van een indrukwekkende 707 kilometer. Jawel.

Extreem veel range

Met die potentiële range van 707 kilometer laat de Fisker Ocean Extreme andere elektrische SUV's achter zich zoals de EQS SUV (WLTP: 672 km), BMW iX (WLTP: 630 km) en de Audi Q8 e-tron (WLTP: 600 km). Rangekoning Mercedes EQS Berline (WLTP: 784 km) kan nog wel nét een stukje verder. Al is dat een meer gestroomlijnde sedan natuurlijk.

Fisker Ocean WLTP info belgie prijs

Hoe Fisker zo'n forse range voor kan leggen? Wel, dat heeft zonder twijfel met de dimensies van de accu te maken. Een volume dat Fisker momenteel nog onder doek houdt. Al spreken we zonder twijfel over een accu van meer dan 100 kWh in de Ocean Extreme. Die "Extreme" mag je meteen ook zien als de topvariant en pakt uit met 550 pk via twee elektromotoren. Waardoor de potige SUV meteen ook in 3.9 seconden naar de honderd sprint vanuit stilstand.

Ook bravere versies!

Is dat allemaal wat te extreem voor je? Dan brengt Fisker de Ocean in verschillende uitvoeringen naar Europa. Zo is er ook een bravere Ocean Sport die 279 pk onder de kap krijgt en gebruik maakt van een kleinere LFP-batterij. Al is kleiner relatief, want naar verwachting zal die nog steeds een forse 75 kWh groot zijn.

Fisker Ocean WLTP info belgie prijs

Volgend maand al opent Fisker haar eerste dealers in Europa, al is dat initieel beperkt tot Oostenrijk en Denemarken. Wel laat het Amerikaanse merk weten snel te willen schakelen en gaat het doorheen 2023 in heel Europa Fisker-centra openen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws