Leve de cilinder!: Stellantis investeert 5,5 miljard euro in verbrandingsmotoren

Stellantis motoren flex fuel

Autogigant Stellantis heeft besloten een forse 5.5 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren die naast benzine ook kunnen rijden op ethanol. Die motoren moeten hun weg vinden naar maar liefst 40 nieuwe modellen de komende jaren. Al zit er wel een addertje onder het gras.

Stellantis is een absolute grootmacht in autoland. Met vlot 14 merken in de portfolio en een wereldwijde aanwezigheid. Niet alle landen - en alle merken - zitten met open armen te wachten op een volledige elektrificatie. Zo is de regio van Zuid-Amerika hoegenaamd nog niet klaar voor elektrificatie (niet in het minst door de infrastructuur). Waardoor Stellantis niet zomaar de, euhm, stekker kan trekken uit de verbrandingsmotoren. Een nieuwe investering van 5.5 miljard euro moet er voor zorgen dat Stellantis ook de komende jaren nog vlotjes kan verkopen in werelddelen zoals Zuid-Amerika.

Succesverhaal Fiat

Stellantis noemt het alvast de grootste investering ooit in de Zuid-Amerikaanse auto-industrie. De nieuwe generatie van motoren zal zijn weg vinden naar 40 toekomstige modellen en zal teren op het zogenaamde "flex-fuel"-principe. Daardoor kan de motor niet enkel draaien op benzine, maar ook op ethanol. Het gaat hier trouwens niet over agrarische instapmotoren met schabouwelijke prestaties. Stellantis zal ook nieuwe hybride- én plug-inhybridemoteren met de flex-fuel-technologie lanceren.

Stellantis motoren flex fuel

Waarom Stellantis zo fors investeert in Zuid-Amerika hoef je niet al te ver te zoeken. De constructeur heeft een marktaandeel van 23.5% in de regio en zelfs 31.4% in Brazilië, met Fiat als absoluut topmerk. Ook General Motors, Hyundai, Toyota en Volkswagen hebben besloten miljarden te investeren in de regio, waardoor Stellantis natuurlijk niet achter kan blijven. Of we ook in Europa ooit deze nieuwe generatie flex-fuel-motoren zullen te zien krijgen? We zouden er niet al te hard op hopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws