Rijbewijs halen wordt vanaf 1 juli opnieuw moeilijker

rijbewijs_halen

Wie vanaf 1 juli zijn autorijbewijs haalt, moet zes maanden later verplicht terug naar de rijles. Dat is het gevolg van een beslissing van Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (NVA).

Omdat beginnende autobestuurders nog altijd de grootste risicogroep vormen in de ongevallenstatistieken wil de Vlaamse regering de rijopleiding nog verder verstrengen/verbeteren. Afgelopen jaar al nam de regering verschillende maatregelen met het oog op de veiligheid van de beginnende- en andere bestuurders. Vanaf 1 juli 2018 zal het sluitstuk van die maatregelen in werking treden via het zogenaamde 'terugkommoment'.

Zes maanden na het behalen van hun rijbewijs zullen nieuwe bestuurders daarom verplicht terug een halve dag les moeten volgen. “Op dat moment krijgt de beginnende bestuurder drie maanden de tijd om het moment bij te wonen”, zegt Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (NVA). Opmerkelijk detail is dat de maatregel enkel geldt voor wie in Vlaanderen woont. Wie overigens niet terugkeert, riskeert een boete van maar liefst 4.000 euro.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
John 16:38
afbeelding van John

Moeilijker? Duurder bedoel je, want ik lees nergens dat bij dat terugkommoment (groepsgesprek + rijvaardigheid testen op gesloten terrein) je je rijbewijs kan verliezen.
Trouwens iedereen die zijn/haar voorlopig rijbewijs behaalde na 1 oktober 2017 moet ook naar dit terugkommoment gaan.

Techno Patat 20:18
afbeelding van Techno Patat

Moest dit nu een halve dag slipcursus worden zou dat effectief iets uithalen! Als ze ‘beginnen’ gevoel krijgen in hun auto en wel al wat van kilometers in de vingers hebben wordt het tijd om de grens van het autorijden eens gevoeld te hebben zodat men weet wat er kan gebeuren en dat men niet enkel in paniek schiet bij het eerste centimetertje grip verlies...

Jelledr 18:20
afbeelding van Jelledr

Dat stuk weiting zou beter samen met stuk hesp een vliegtuig pakken en nooit meer ons land betreden. Frustrerend dat ons belastingsgeld voor de lonen van zulke lullen wordt gebruikt!

JW 15:49
afbeelding van JW

Het verkrijgen van ht rijbewijs zou in Belgie volledig op de schop moeten.
Het systeem van dat iemand , zonder dat Hij of Zij gediplomeerd is, iemand ri jinstructie mag geven is al niet meer van deze tijd. Rijbewijs , zeg Rijvaardigheidsbewijs, moet je halen via gediplomeerde en gecertificeerde Rijscholen.

De Bremaeker 16:05
afbeelding van De Bremaeker

Is vlaandrren een aparte staat geworden waar de chauffeurs dommer zijn ? Nee de Politici kunnen hun begroting niet in.orde kijken(bij gebrek aan gezond verstand en hun enorme graaizucht) en proberen op alle mogelijke manieren ons het geld uit de zakken te kloppen.

Desodt steve 09:27
afbeelding van Desodt steve

Als de jongeren hun examen en dan ruime tijd proefperiode erop zitten hebben en dan hun examen afleggen is volgens mij geslaagd geslaagd en de jongeren zijn de meeste slachtoffers pfffff al jaren dezelfde zever wat met de mensen van 40 50 60 70 80 + met alle respect degene die nog echt instaat zijn moeten vrij mobiel kunnen bewegen maar hetgeen niet meer tot staat is dat zijn zo vaak de gevaarlijkste op de weg ...... mijn conclusie dit gaat over de geld zoals veel in België omdat de top niet kan omgaan met de schatkist en zogezegd niet meer opgevuld krijgt bestaat er geen cursus voor de slimme mensen van onze regering om bedachtzaam geld uit te geven anders sta ik ook kanidaat om minister te worden van het een of t'ander om de zoveel jaar veranderd dat toch het word hoogtijd dat de Belgische bevolking zich ongenoegen laat horen schande is het we worden op alle vlakken belogen en bedrogen en worden uitgemolken gelijk koeien de grootste groep zijn de hardwerkende mensen en die hebben jullie nodig anders geraakt jullie rekening ook niet meer aangevuld wees er zuinig op ......

Rasechte Belg Desodt steve die langzamerhand meer dan genoeg heeft van deze politiek en gang van zaken in België

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws