Hyundai Veloster N ETCR is elektrisch racebeest (2019)

hyundai veloster n etcr 2019

Hyundai ging een elektrische racewagen lanceren en voegt nu ook de daad bij het woord. De Veloster N ETCR zal deelnemen in het gelijknamige ETCR, het Electric Touring Cars-kampioenschap.

Begin dit jaar trok raceorgaan FIA het doek van de ETCR, een elektrische klasse in het touringcarsegment. Cupra sprong er meteen op met een geëlektrificeerde Leon, Hyundai volgt nu met de Veloster N ETCR. Die Veloster N verliest zijn 2-liter turbobenzine en krijgt een elektromotor op de achteras geplaatst. Het vermogen? Daar rept Hyundai nog met geen woord over. Al zullen ze zich uiteraard naar de regelgeving van het kampioenschap moeten zetten natuurlijk.

hyundai veloster n etcr 2019

Die regelgeving spreekt over een accu van 65 kWh en een elektromotor die sterk genoeg is om de auto's richting de 270 km/u te loodsen, terwijl een sprintje vanuit stilstand amper 3.2 seconden met bedragen. Daarnaast moeten de auto's in staat zijn om minstens 40 kilometer op volle kracht te kunnen rijden. Net geen 10 rondjes op het circuit van Zolder... om je een idee te geven. Volgend jaar moet het kampioenschap op gang trekken, met deze Hyundai Veloster N ETCR aan de start.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 12:16
afbeelding van Mathieu

Als ze maar geld uit de elektrificatie kunnen halen... En ik bedoel dat de FIA, niet de automerken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws