Twee in één: Porsche pakt nog een Ringrecord!

Porsche 911 GT2 RS Manthey 2021 Nürburgring

De nieuwe speciale versie van de Porsche Cayenne heeft zijn recordronde op de Nürburging nog maar net uitgereden of daar is het volgende record al. Piloot Lars Kern reed met de 911 GT2 RS een recordtijd van 6’43”300.

En daar moet al meteen een kleine nuance bij, want het gaat om de lange versie van de omloop. Er bestaat een iets kortere variant die bij officiële recordpogingen eveneens wordt gereden, en dan haalde de Porsche 911 GT2 RS een tijd van 6’38”835. Daarmee doen de Duitsers het bijna vijf volle seconden beter dan de vorige recordhouder, de Mercedes-AMG GT Black Series, die eind 2020 een tijd van 6’43”616 op de klok zette.

Porsche 911 GT2 RS Manthey 2021 Nürburgring

Kern reed bovendien bijna 10 seconden sneller dan bij de recordpoging met de 911 GT2 RS in 2017. Maar ook hier hoort weer een nuance: de Porsche die de nieuwe recordtijd reed, was voorzien van een Manthey Performance Kit. De onderdelen daarvan kunnen klanten vanaf nu als Porsche Tequipment-accessoires bestellen. De aerodynamica-aanpassingen verhogen de neerwaartse druk bij hoge snelheden, de Porsche krijgt instelbare dempers, lichtere magnesiumvelgen en stevigere remmen, en Michelin Pilot Sport Cup 2 R-rubber. Alles om dat record weer in Zuffenhausen te krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws